De heer Nederpelt kwam bij Huykman & Duyvestein maatschoenen voor het aanmeten van volledige orthopedische veiligheidsschoenen. Meneer heeft een extreme holvoet (pes cavovarus), hierdoor staat en loopt meneer in een disbalans. Er staat constant spanning op de buitenenkels van de voeten. Naast de klachten in de achtervoet ontstaat er veel eelt onder de voorvoet, door een overbelaste voorvoet.

De hulpvraag van de heer Nederpelt: “Minder pijn tijdens de werkzaamheden, zodat ik langer op mijn voeten kan staan.”
Meneer maakt, plaatst en restaureert met grote passie grafmonumenten (www.nederwerk.nl). Voor deze werkzaamheden heeft meneer schoenen nodig die onder zware werkomstandigheden buiten gebruikt moeten kunnen worden. Zodat hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de veiligheidsschoenen kan werken.

Een aantal jaar geleden hebben wij, in samenwerking met Neskrid, veiligheidsschoenen volledig op maat gemaakt voor de heer Nederpelt:

  • De leest is voorzien van een transversale voorvoetsteun (ophoging). Daarnaast hebben we de metatarsaal I (in de volksmond de bal van de voet bij de grote teen) dieper gelegd, zodat de voet meer naar de binnenzijde gestuurd wordt.
  • De eerste laag van het supplement (de steunzool) bestaat uit een zachte laag (5 millimeter multiform). Het supplement is verder opgebouwd van harde thermoplastische kurk.
  • De schachthoogte van de schoenen is 2 keer de buitenenkel, om meer stabiliteit in de enkel te creëren. Daarnaast zijn de binnen- en buitenzijde van de schoen, in de schacht, verstevigd met een kunststof (2,7 millimeter rhenoflex) ook wel ezelsoren genoemd.
  • Om de levensduur van de schoenen te vergroten, zijn deze aan de voorzijde voorzien van een rubberen kruipneus.
  • Ook zijn de schoenen voorzien van zolen, gemaakt van nitrille rubber, zodat de veiligheidsschoenen langer meegaan met de werkzaamheden die meneer uitvoert.
  • Deze S3 veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd volgens de Europese wetgeving.

Meneer Nederpelt kan al meer dan 10 jaar elke dag zijn werk met passie uitvoeren
www.nederwerk.nl

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG