De eerste ontmoeting met de heer Bracht was in het Basalt revalidatiecentrum in Den Haag in 2017. Na een hersenbloeding was het noodzakelijk dat de heer een KEVO (Knie-Enkel-Voet-Orthese) ging dragen om weer te kunnen lopen. De smalle holvoeten met klauwtenen in combinatie met de KEVO zorgde voor pasvormproblemen in de huidige schoenen.

Door de instrumentmaker is er een KEVO gemaakt. Over de KEVO hebben wij een volledige orthopedische schoen gemaakt. Tijdens het revalideren is de KEVO aangepast naar een EVO (Enkel-Voet-Orthese), omdat het lopen steeds beter ging.

Na een aantal maanden is de heer geopereerd door de orthopeed. De holgevormde voet, met een flinke diepstand van MTP1 (botje in de voorvoet) zorgde voor een wondje.

 

Wij hebben voor de heer bracht het volgende orthopedische hulpmiddel gemaakt:

  • Voor de linkervoet is er een druk ontlastende steunzool gemaakt. Deze is voorzien van een gladde bekleding, zodat de voet makkelijker in de schoen glijdt.
  • Er is een EVO volledig op maat gemaakt door de instrumentmaker.
  • De schoen, een laarsje voorzien van 2 ritsen, zorgt voor een makkelijke instap. Ook is de schoen hierdoor met één hand aan en uit te trekken.
  • Door de hak aan de niet aangedane zijde te verhogen, wordt het passeren van het been met de EVO makkelijker.

De samenwerking tussen de orthopeed, revalidatiearts, de instrumentmaker en de orthopedisch schoentechnicus van Huykman & Duyvestein wordt door de heer Bracht als zeer prettig ervaren.

Het meedenken door alle partijen zorgt ervoor dat meneer met deze maatoplossing er weer op uit kan!

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG