Mevrouw Lukas is aangereden en daarna 3x geopereerd, uiteindelijk een triple-artrodese aan haar rechtervoet i.v.m. een standafwijking (onderste spronggewricht) en artrose (slijtage van het kraakbeen).

In het verleden heeft mevrouw schoenen laten maken bij een andere schoenmaker. Door de flinke standafwijkingen bij beide voeten, werden de hoge orthopedische schoenen altijd gemaakt met kokers (omsluiting rondom de enkel van koolstof). Mevrouw heeft deze schoenen als groot en zwaar ervaren.

Na de operatie door de orthopeed uit het Haga ziekenhuis staat de rechtervoet rechter, waardoor er geen kokervoorziening meer nodig is in de rechterschoen.

Na een revalidatietraject met een tijdelijke schoen hebben wij voor mevrouw Lukas nieuwe schoenen gemaakt:

  • De linkerschoen is voorzien van een kuipsupplement (inlegzool) waarbij er vanuit de bodem gecorrigeerd wordt. Er is niet gekozen voor een kokervoorziening (omsluiting rondom), maar voor een versteviging mediaal en lateraal (binnen en buitenzijde) van de enkel. Hierdoor blijft het mogelijk om de voet naar boven en naar beneden te bewegen.
  • Rechts is er een normaal contrefort (verstevigingslaag onder de enkelknok) gemaakt.
  • Zowel links als rechts is er extra afwikkeling gemaakt buiten de schoenen om de schoenen goed te laten rollen en het lopen makkelijker te maken.

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG