Mevrouw Biestan kwam met een verwijzing van de revalidatiearts bij ons. Er was pijn in de voorvoet tijdens het lopen. Mevrouw kon ook moeilijk slagen om goed passende confectieschoenen te vinden in de winkel, waarbij het strikken van de veters van de schoenen ook niet ging i.v.m. een beperkte handfunctie. Mevrouw liep nu op loafers (instappers) die te klein waren en extra druk gaven op de grote teen.

De diagnose van de dokter was:
· Degeneratieve voeten (afwijkende voetvorm)
· Hallux valgus met bunion (kromme grote teen met een verdikking)
· MTP 1 artrose (slijtage van het kraakbeen in de grote teen)

Wij hebben voor mevrouw semi orthopedische schoenen geleverd met een BOA sluiting. Deze sluiting werkt d.m.v. een wiel met een ijzerdraad. Deze sluiting is met 1 hand te bedienen, waardoor mevrouw zelfstandig de schoenen aan en uit kan trekken. Zoals te zien is op de foto zit het wiel links mediaal (binnenzijde voet) en rechts lateraal (buitenzijde schoen). Dit is met opzet gedaan, zodat mevrouw de schoen met haar rechterhand kan aan- en uittrekken. Tijdens het dragen van de semi orthopedische schoenen bleef mevrouw toch nog last houden van de voorvoeten. Wij hebben toen extra afwikkeling buiten de schoen gemaakt en de hakken van de schoenen verder afgerond om zo de schoen meer te kunnen laten rollen. Mevrouw is erg content met de schoenen. Later is er nog een tweede paar afgeleverd, zodat mevrouw kan wisselen van schoen

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG