Mevrouw Haak heeft reumatoïde artritis (ontstekingen in de gewrichten) met rechts een hallux rigidus (stijve grote teen), pes plano valgus (knikplatvoeten) en hypermobiliteit (zeer soepele voeten)
De hulpvraag van mevrouw Haak is om passende schoenen te hebben met ruimte voor de tenen.

De diagnose van de dokter was:
Reumatoïde artritis en hypermobiliteit
Half hoge orthopedische schoenen

In het verleden zijn er voor mevrouw meerdere steunzolen gemaakt i.v.m. voorvoetklachten en een geïrriteerde spier. De steunzolen met confectieschoenen bieden helaas niet meer de gewenste steun en pijnvermindering.
Er zijn meerdere semi orthopedische schoenen gepast maar door de afwijkende voetvorm i.c.m. de hypermobiliteit was het niet mogelijk om de voet goed passend te krijgen in semi orthopedische schoenen.
Een semi orthopedische leest heeft vaak meerdere wijdte maten en is verdiept om extra ruimte te creëren voor het voetbed (steunzool) en voetvorm. De voeten van mevrouw zijn plat, breed en zeer soepel. Een volle voet is makkelijk te beschoeiien dan een platte magere voet.
Er is uiteindelijk gekozen voor een half hoge orthopedische schoen met een ondersteund voetbed en een zeer soepele afwikkeling. De loopzool is aan de buitenzijde extra soepel gemaakt.
Door deze aanpassingen wordt de hiel gefit in de schoen en kan mevrouw de voorvoet op een natuurlijk manier afwikkelen.

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG