Orthopedische schoenen – Ouderwets of modern?
Wij zagen mevrouw Van Reums voor het eerst samen met een revalidatiearts. Mevrouw vertelde ons dat zij pijnlijke voeten had met daarbij veel last van eeltgroei aan de onderzijde van haar grote tenen en last van de rug tijdens het lopen. Mevrouw haalt zelf dagelijks eelt onder haar voeten weg.

De diagnose van de arts was:

  • Brede plat knik voeten
  • Links en rechts een forse hallux valgus met eeltvorming onder MTP 1
  • Artrose
  • Osteoporose (botontkalking) in schouder en rug

Hulpvraag: minder pijn in de voeten en rug en minder eeltvorming onder de voeten waardoor ik niet elke dag eelt weg hoef te halen. Een sneaker schoen, geen oude wijven schoen.

Vanuit de zorgverzekering wordt een doelmatig adequaat hulpmiddel vergoed (zoals op de foto links onder).
Maar de wens van mevrouw is een zwarte moderne sneaker. Die maken wij graag!

De lage orthopedische schoen is voorzien van een stretch voorblad, een vetersluiting met niet 1 maar 2 ritsen. Dit om het aantrekken makkelijker te maken.
De versnelde afwikkeling buiten de schoen i.c.m. de op maat gemaakt orthopedische supplementen zorgt voor een betere drukverdeling onder de voorvoet. Wat weer leidt tot minder eelt.

Mevrouw vindt de schoenen erg mooi! Bij het aantrekken zaten de schoenen lekker en liep mevrouw met een glimlach de deur uit. Het 2e paar wordt een half hoog laarsje zegt mevrouw. Voor dit laarsje maken wij uiteraard graag een op maat gemaakte offerte voor mevrouw.

Ook geïnteresseerd in meer dan alleen een doelmatig adequaat hulpmiddel? Vraag naar de mogelijkheden en wij maken een offerte voor u info@hdos.nl

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG