Deze klant heeft in het verleden een hersenbloeding doorgemaakt waardoor er een halfzijdige verlamming van de rechter kant is. Te zien is een voet die een neiging heeft tot inversie (naar binnen kantelen). Hierbij is er door de hersenbloeding ook een verhoogde spiertonus in de voet waar te nemen en zijn er hamer/klauwtenen ontstaan. Samen met de revalidatie artsen van Basalt hebben wij een oplossing bedacht.

Home – Basalt – de kracht van revalidatie

De klant krijgt botox behandelingen om deze tonus enigszins te verlagen. Ook is een forse X-stand van de rechter knie waar te nemen en draagt de klant steunkousen. Daarnaast heeft de klant door een trauma ook dystrofie aan de rechter zijde gekregen. Door deze aandoeningen is er een zeer gevoelig voet ontstaan.

Spasticiteit / Lichamelijke gevolgen / Gevolgen | Hersenletsel-uitleg.nl

Posttraumatische dystrofie | Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

Gemaakt voor de klant is een hoge orthopedische schoen waarbij er gekozen is voor een derbybottine met vetersluiting. De klant heeft het uiterlijk van de schoen zelf, met hulp van ons, samengesteld. Er is een voorziening in de schoenen geplaatst (kokervoorziening) om de voet te corrigeren. Omdat de klant de snel schoenen slijt is er voor een speciaal slijtvast onderwerk gekozen en is er een verstijving in de schoen toegevoegd.

Wilt u ook schoenen op maat? Ga naar Contact – Huykman & Duyvestein.

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG