Mensen met EEC syndroom missen vaak (delen van) de drie middelste vingers en/of tenen.

Deze klant hebben wij gezien op het gezamenlijke spreekuur met de orthopeed M. W. Bloembergen – Reinier Haga Orthopedisch Centrum (rhoc.nl)
De klant heeft door de aandoening brede voeten (projectiebreedte), pijn in de midvoet en last van de kleine teen. Er worden hoge sportschoenen gedragen, ondanks de zachte schacht blijft de klant last houden van de kleine teen.

De hulpvraag was minder pijn in de kleine teen en wreef en minder zwikken door de linker enkel.

Door de aandoening heeft de klant brede holspreidvoeten, die wel zijn te corrigeren.

Het is lastig om passend confectieschoeisel in de winkel te vinden. De klant koopt dan vaak een maat groter dan nodig om de breedte van de voet te compenseren. De sportieve hoge confectieschoen met afwikkeling zorgt voor meer steun dan een lage schoen. Qua schoenadvies zou de klant het niet veel beter kunnen doen.

Wat hebben we gedaan?

We maken steunzolen via wasafdruk om de voet te ondersteunen, i.c.m. de hoge confectieschoenen bieden we voldoende steun voor de linker enkel.

De orthopeed doet een kleine ingreep aan de rechter kleine teen om de projectiebreedte van de voorvoet slanker te maken.

Door de ingreep van de orthopeed en de orthopedische steunzolen na wasafdruk kan de klant makkelijker passende confectieschoenen kopen en is er minder pijn tijdens het lopen.

350-5 Rijgbottine – sneakers – veterschoenen – artrose – excellente zorg – orthopedische schoenen.

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG