Orthopedie

U bevindt zich hier

Veiligheidsschoenen

Ga naar veiligheidsschoenen

Procedure

Het maken van (semi-)orthopedische maatschoenen gaat op verwijzing van specialisten. U kunt de volgende stappen volgen wanneer u voet- of schoenproblemen heeft:

  • U neemt contact op met uw huisarts
  • Uw huisarts verwijst u door naar een specialist (orthopedische chirurg, reumatoloog of revalidatie arts)
  • De specialist kan een eerste verstrekking voorschrijven
  • Met de verwijzing van uw specialist maakt u een afspraak bij Huykman & Duyvestein
  • Soms is een verwijzing van uw huisarts voldoende, dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en voetprobleem
  • Controleer vooraf de normen bij uw zorgverzekeraar

Op uw eerste afspraak houden wij een intakegesprek waarbij wij ook een voetonderzoek doen en maatnemen. In ruim een uur vertalen wij uw behoefte, de protocollen en het advies van de arts in een passende schoenoplossing.

Semi-orthopedische maatschoenen:

Bij het aanmeten van semi-orthopedische maatschoenen wordt een passende leest bij uw voetproblemen gezocht. Tijdens de eerste afspraak kiest u gelijk de kleur en het model van uw schoenen. De schoenen worden vervolgens extern vervaardigd en zullen na 4-5 weken klaar zijn.

Orthopedische maatschoenen:

Bij het maatnemen worden uw voeten afgegipst. Dit doen wij om daarna een leest van uw voeten te kunnen maken. Na 2 a 3 weken maken wij een pasafspraak met u. Tijdens deze afspraak hebben wij een passchoen van uw leest gemaakt. Ook kunt u nu de kleur en het model van uw schoenen kiezen. Hierna gaan wij aan de slag in onze werkplaats om uw schoenen te maken. Deze zullen na 6-8 weken klaar zijn.

Aanvraag bij uw zorgverzekeraar

De meeste schoenvoorzieningen worden door uw zorgverzekering vergoed, mits u voor een eerste verstrekking een verwijzing heeft van een medisch specialist. Dit kan zijn een orthopeed, reumatoloog of revalidatiearts. Bij sommige zorgverzekeringen heeft u voor een herhalingsverstrekking ook een verwijzing nodig, deze mag van de huisarts zijn.

Op een verwijzing moet staan:

• NAW gegevens (sticker) van de verzekerde

• Gegevens (stempel) van de specialist, inclusief handtekening

• Afgiftedatum

• Voorgeschreven hulpmiddel

• Indicatie voor het desbetreffende hulpmiddel

 

Huykman & Duyvestein heeft contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij de eventuele machtigingsaanvraag doen bij uw zorgverzekeraar en de nota ook rechtstreeks declareren.
Bent u verzekerd bij VGZ dan moet u eerst op toestemming wachten van uw zorgverzekeraar alvorens wij schoenen voor u kunnen maken.

Semi- en orthopedische maatschoenen worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit houdt in dat dit van invloed is op uw eigen risico. Ook moet u rekening houden met de wettelijke eigen bijdrage. In 2024 bedraagt deze €130,00 voor verzekerden van 16 jaar en ouder en €65,00 voor verzekerden jonger dan 16 jaar.

Bekijk onze Brochure


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lookbooks


HUYKMAN & DUYVESTEIN
ZILVERSTRAAT 21
2544 EJ DEN HAAG